Svenska Feng Shui Förbundet

Här bloggar konsulter som är medlemmar i Svenska Feng Shui Förbundet.

Effekten av att rensa

Jag tänkte ta tillfället i akt och presentera mig lite kort och samtidigt berätta om ett av höstens feng shui-event! Therese Skoog heter jag och är certifierad konsult via Nordic School of Feng Shui. Min resa in i feng shuins värld startade med nyfikenhet när jag som barn fick en liten elefant av mammas väninna. Hon berättade att det var en symbol för glädje och att elefanten skulle skydda hemmet från negativa energier så länge den stod i ett fönster, blickandes utåt. Elefanten står än idag i mitt köksfönster och är en av mina mest betydelsefulla ägodelar. Det tog många år innan jag tog mod till mig och utforskade feng shui närmare. Efter en period av mycket stress och dåligt psykiskt mående såg jag ingen annan utväg. Jag var tvungen att göra en helvändning i livet för att hitta tillbaka till mig själv och i samma veva påbörjade jag utbildningen på Nordic School of Feng Shui. I ärlighetens namn så är utbildningen det bästa jag gjort! Idag erbjuder jag bl.a. inredningskonsultationer samt föreläsningar och workshops för både privatpersoner och företag. 


Att bli medveten och börja jobba med mitt hem har förändrat hela mig. Det är nästan magiskt vilken effekt det har att sakta och medvetet förändra hemmet - samtidigt som jag själv växer och utvecklas. Mitt hem är långt ifrån perfekt men jag väljer att se det som en evig process, en strävan efter harmoni och att låta hemmet ligga steget före min utveckling. En känslig fråga för mig har varit vårt överbelamrade förråd. Mannen driver en webbutik hemifrån och vi får otaligt antal leveranser varje vecka vilket resulterar i många kartonger. Det kändes nästan som att förrådet sakta kvävde mig och det var som att sitta fast under högar med skrot. Röran kändes övermäktig och jag visste inte ens vart jag skulle börja! För några veckor sedan var jag bortrest över en natt. När jag kom hem fick jag världens chock då mannen mötte mig utanför ytterdörren, öppnade förrådet och visade att han rensat - ordentligt mycket! Jag kunde äntligen se GOLVET - och tomma hyllplan! Jag blev så otroligt glad att tårarna rann. Precis innan jag for hemifrån hade vi haft en lång diskussion kring det anskrämliga förrådet och det verkar som att mina ord landade i god jord.

För att se skillnaden har du före- och efterbild nedan. 

Det går nästan inte att beskriva kicken och glädjen jag fick av att se all rensad yta! Det nästan vibrerade i luften under flera veckor efter. Trots att det fortfarande finns en hel del kvar att ordna i förrådet så är det en klar förbättring och det känns inte lika övermäktigt att hantera. Mannens överraskning gav mig så mycket glädje och energi att rensningsfesten fortsatte i flera veckor (och pågår än!). Det var precis som att kunna dra djupa andetag igen och någonting blockerat inombords lossnade.

Ytorna som rensats ligger i norr, dvs Ba Gua-området för karriär och livsväg, och även på den fronten klarnade saker och ting. Jag erbjöds en tillsvidareanställning, blev tillfrågad att gästa flera olika poddar samt bokade in ett par olika föreläsningstillfällen under hösten. Mannen hade försäljningsrekord (även om han aldrig skulle erkänna att det kan ha ett samband). Oavsett om dessa händelser har någonting med ett rensat förråd att göra eller ej så har det trots allt gett så mycket energi och glädje och det har hjälpt mig komma vidare och se saker klarare.

Vill du ha inspiration och hjälp för att komma igång med din rensningsfest? Då kan jag gladeligen bjuda in dig till höstens happening som handlar om hur du skapar harmoni och balans på både ut- och insida med hjälp av yoga och feng shui! Den 17:e oktober kl. 16-18 på Widenberg Yoga i Vänersborg bjuder jag och fantastiska Linn Widenberg på både föreläsning och yoga. Inga förkunskaper krävs. Du läser mer på widenbergyoga.se och köper din plats på HÄR

Tack för denna gång, på återseende!
/Therese Skoog

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Fira in julen med Feng Shui och kreativitet
Vår Trädgårdsoas i Försommarskrud
Du kan inte lämna några kommentarer.
 

Kommentarer

Svenska Feng Shui Förbundet

Svenska Feng Shui Förbundet
Vinkelvägen 10, 475 41 Hönö

info@svenskafengshuiforbundet.se

Styrelsen

Ordförande: Marianne Jensen Rose
Sekreterare: Lena Björkblad
Kassör: Annette Anderson
Suppleanter: Monica Nylén och Maria Lacik 
Revisor: Victoria Hill

Honorary advisor

Agneta Nyholm Winquist
Master Marion Sandler Almgren
Helene Svantedotter 
Susanna Utbult